Tanıtım

22-23 Kasım 2019 tarihleri arasında DenizBank ana sponsorluğunda Pera Palace Hotel’de düzenlenecek ‘5. Kara Hafta i’ polisiye romanın ünlü simalarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Festivalin bu yılki teması, yolu bir dönem Pera Palace Hotel’den geçen Sir Alfred Hitchcock olacak. Organizasyon kapsamındaki tüm ler iki gün boyunca ücretsiz olarak tüm halkın katılımına açık olacak.

Dünyanın en lüks tarihi oteli seçilen Pera Palace Hotel, geçtiğimiz yıllarda Agatha Christie, Georges Simenon, Ian Fleming ve Mike Hammer anısına gerçekleştirdiği Kara Hafta Festivali’ni bu yıl efsane isim Alfred Hitchcock anısına, yine DenizBank iş birliğinde düzenliyor.

İstanbul ücretsiz konser festival etkinlikler 2019Ünlü simalar festival için İstanbul’da

Köklü geçmişi kadar, kültür ve hayatına katkılarıyla da ön plana çıkan Pera Palace Hotel’de 22-23 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivale; Michael Katz KrefeldPetros Markaris, Teresa Solana gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra; Ahmet Ümit, Elçin Poyrazlar, Algan Sezgintüredi gibi önemli Türk yazarlar ve Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği de katılım gösterecek.

Komitesinde Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal gibi Türk edebiyatının önemli isimlerini bulunduran 5. Kara Hafta Festivali; polisiye ve eksenindeki oturumlarla edebiyat tutkunlarını ağırlayacak.

5. yıla özel öykü yarışması

Pera Palace Hotel’in DenizBank iş birliği ve Storytel desteğiyle düzenlediği, dünyada aynı adla yaygın olan polisiye edebiyat festivali Kara Hafta İstanbul, beşinci yılına özel bir öykü yarışması gerçekleştirdi. Gençlerin ilgisini polisiye edebiyatına çekmek amacıyla düzenlenen “Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması”na 150’ye yakın öykü katıldı. Kazananlar 21 Kasım’da gerçekleştirilecek açılış kokteylinde ödüllerini alacaklar.

Tüm etkinliklerin ücretsiz olacağı festivale katılım için 0212 377 40 00 numaralı telefondan bilgi alınabilirken, detaylar ve programa www.karahafta.com adresinden ulaşılabilir.