Tanıtım

Kıbrıs Gezi Günlüğü , Güzel Kıbrıs’ı nereden gezmeye başlasak diye düşünüyorsanız bu yazı işte tam size göre. Yaklaşık bir senedir Kıbrıs/Girne de ikamet ediyorum. Bu süre zarfında gezdiğim, sevdiğim yerleri sizlerle paylaşacağım.
Yaklaşık 4 ya da 5 günlük turla adayı karış karış gezebilirsiniz. Gezinize Girne’den başlayacağınızı varsayarak bahar ayları için ( deniz sezonu başlamadan) sizin için küçük bir tur planı oluşturdum. Umarım beğenirsiniz.
*Adada 5 yıldızlı otellerde kalabileceğiniz gibi kalabalık arkadaş gruplarıyla geliyorsanız merkeze yakın konumda villaları da günlük kiralamız mümkün.
*Butik otel ya da ev kiraladıysanız rahat gezebilmek için mutlaka araba kiralamanızda fayda var.

1. Gün: Uçak saatınız ne kadar erkense günden faylanma süreniz artacaktır. Ercan Havaalanından varacağınız noktaya Mercedes taksilerle gidebileceğiniz gibi; çıkış alanının yanında yer alan KIBHAS lara binerek Lefkoşa, Girne ve Magusa merkeze yolculuk edebilirsiniz. 4 kişiden az seyahat ediyorsanız KIBHAS lar aracılığıyla daha ucuza merkeze ulaşmanız mümkün. Tercihiz doğrultusunda yine havaalanı içerisinde dileğiniz gün için araç kiralayabilirsiniz. ( direksiyonun sağdan olduğunu hatırlatmak isteriz 🙂
Araç kiraladığınız, eşyalarınızı yerleştirdiğinizi varsayarsak gezi planınıza hemen başlayabilirsiniz. Girne merkeze uğrayıp, eski limanda fotoğraf çektirip, yorgunluk sinizi içip, girne kalesinden kuş gözüyle etranıza bakarak çoğu medeniyete ev sahipliği yapmış Girne’ye bayılabilirsiniz. Girne’nin ara sokaklarında gezerek eski yapılara bakıp, bir birinden güzel kapı numaralarını gözlemlemeniz mümkün.

Kıbrıs Gezi Günlüğü
Salamis

Karnınız acıkmaya başlamış ise Girne’nın en güzel mekanlarından biri olan Eziç’e uğramanızın zamanı gelmiş demektir. Kıbhas duraklarındaki çemberden Lord’s palace otel güzergahından devam ettiğinizde solda talebası ile karşılacaksınız. Denize sıfır konumu ile ister öğlen istersenizde akşam yemeği yemeniz ya da yöresel tatları denemiz (şeftali kebabı) için ideal bir mekan.

Girne’de bir birinden değişik döşenmiş manzarası da bir hayli güzel oldukça çok mekan mevcuttur. Hava henüz kararmadıysa Lord’s palace otel içerisinde yer alan Sky Bar’a uğramadan dönmeyiniz. Gündüz gözüyle Girne Limanına kuş bakışı bakabilir. Sıcak içeçek içebilir tercihiniz doğrultusunda gündüz menüsüne göz atabilirsiniz. Havanın beraklığı doğrultusunda mekandan Mersini görmeniz bile mümkün olabiliyor. daki otellerin aksine Girne’deki oteller normal bir cafeya da restoranttaki yemek menüleri ile neredeyse aynı. Bu sebeble otellere girerkenki çekingelerinizi biraz azalmış, daha çok otel gözlemlereyek yaz tatili için Kıbrıs’ta size uygun oteli belirlemiş olursunuz.

Güneşin batışı için Bellapais manastarına uğrayabilirsiniz. Ziyaret saatleri mevsime bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Kış döneminde(Kasım-Mart) haftanın her günü 08:00-15:30 arasında yaz döneminde (Nisan-Ekim) ise haftanın her günü 08:00-18:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret saatleri dışında uğradıysanız yanında bulunan Kybele restorandan manzarayı izleyebilir, güzel tatil fotografları çekebilirsiniz. Sıcak içeçek ya da tercihinize göre yemek yemeniz mümkün. Gerçekten gidilmesi gereken yerler arasında.
2. Gün: Sabah sı için Girne-Lapta dönünde bulunan Ilgaz Köy Kahvaltısına uğrayabilirsiniz. Manzarası olsun, kahvaltılıkları olsun denenmeye değer.

Sonraki durağınız Güzelyurt yönünde bulunan Mavi köşk. Yere Girne merkez otoparktan kalkan araçlarla da gidebilirsiniz. Askeriyenin gözetimi ve denetimi altında bulunan Mavi köşk Kıbrıs’a geldiğinizde uğramanız gereken yerler arasında mutlaka bulunmalıdır. Yaklaşık 1 saatlik askerlerimizin anlatımı eşliğinde tur düzenlenmektedir. Sonrasında Girne merkeze aynı araç ile geri dönebilirsiniz.

Arabanız ile geldiyseniz Girne Merkez dönüş yolu üzerinde Karmi Köyüne uğramalısınız. Gerek manzarası gerek evleriyle oldukça şirin küçük bir köy. Tatil fotoğrafı çekerek güzel bir anı biriktirebilirsiniz.

Aynı yol üzerinde Karaoğlanoğlu şehitliğine uğrayarak Kıbrıs Barış Harekatı adına oluşturulmuş mezarlığı ve anıtı ziyaret edebilirsiniz. Akşam yemeği için tercihiz balık olursa Misina ya da Hürdenizin lezzetli menülerini tadabilirsiniz.