Tanıtım

Dünyanın en mutlu insanları nerede yaşıyor , 2018 OECD’nin hazırladığı araştırmanın sonuçlarına göre Dünyada en mutlu insanlar aşağıdaki ülkelerde yaşıyormuş.

10) Avustalya : Avustralya uçsuz bucaksız altın rengi kumsallarla ve yılın her döneminde muhteşem olan iklimi ile coğrafi olarak bir adım önde ülkelerden Avustralya. 24 milyon nüfusu ile Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında listeye giriyor.

9) İsveç : İskandinav ülkelerinden İsveç, dünyanın en aile dostu ülkeleri arasında gösteriliyor. Yaşam maliyetlerin oldukça yüksek olmasına karşın ailelere yapılan devlet destekli para yardımları, uzun doğum izinleri, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, 5 haftalık yıllık izinler ve yeşil doğası bu ülkede yaşayan insanların mutluluklarının temel sebepleri.

8)Yeni Zelanda : Yemyeşil yağmur ormanları, volkanları, fiyortları, dağları, sahilleri, mağara ve buzulları ile dünya üzerinde bir arada görülmesi zor olan birçok harikasını aynı anda leyen Yeni Zelanda, mutluluk endeksi listesine 8. Sırada yerini alıyor. Yeni Zelanda aynı zamanda Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serisinde, tüm dış mekan çekimlerde kullanılarak “Orta Dünya” ya hayat vermiştir.

7)Kanada: Doğa ile iç içe şehirleri, modern, güler yüzlü ve iyi eğitimli insanları, zengin ve refah bir ülke olması, güvenlik, sosyal yaşam gibi konularda avantajlar sunması, Kanada’yı yaşanabilir bir ülke olarak öne çıkaran özelliklerden.

6)Hollanda: Kişi başına düşen gelirde üst sıralarda yer alan, farklı birçok kesime hoşgörüsü ile bilinen, güvenlik, istihdam, sosyal yaşam ve sağlık gibi konularda oldukça avantajlı olan Hollanda, vatandaşlarına sunduğu imkanlar ile onları dünyanın en mutlu insanları arasına sokabilmeyi yıllardır başarıyor.

5)İsviçre: Çalışma şartları, eğitim kalitesi, sağlık sistemi (çok düşük bekleme süreleri ve sağlık hizmetlerinin neredeyse tamamını devletin karşılaması söz konusu) bilime olan katkısı, yaşam kalitesi ve refah seviyesi. Herhangi bir nükleer savaş durumunda tüm ülke nüfusuna yetecek kadar sığınaklarının mevcut olması, “Düşünmediğiniz bir şey kaldı mı?” sorusunu akıllara getiriyor. Ünlü çikolatasını da unutmadık tabii. Bildiğiniz gibi kaliteli çikolata, kimyasal olarak başlı başına serotonin salgılama sebebi.

4)İzlanda: Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde, volkanik bir ada üzerinde kurulmuş bir devlet. Doğası ve iklimi halihazırda mutluluk hormonu salgılamak için yeterli bir sebepken, Eylül ve Mart ayları arasında görülen Kuzey Işıkları bu ülkeyi bir masal dünyasına dönüştürür. Ekonomi ve sosyal yaşam İzlanda’da oldukça iyi durumdadır.

3) Danimarka: Dünyanın en yeşil ülkelerinden biri olan Danimarka ılıman iklimi, gelişmiş karma ekonomisi, kültürü ve sosyal yaşantısı, göz kamaştıran mimarisi ile vatandaşlarına oldukça iyi imkanlar sunmakta.

2) Norveç: Norveç adeta bir mutluluk diyarı. Sakin, huzurlu, yemyeşil; aynı zamanda mimarisi ile rengarenk ve masalsı. Fiyortlarıyla akılları baştan alacak kadar güzel, doğası ve iklimi ile ömre ömür katacak kadar muhteşem bir ülke olan Norveç, diğer ülkeler gibi yıllardır üst üste en mutlu ülkeler arasında yer alıyor.

1) Finlandiya: İskandinavya yarımadasında yer alan, başkenti Helsinki olan, dünyanın en mutlu insanlarının burada yaşadığı duyulduğunda merak etmemek ve kıskanmamak mümkün olmayan, 1. sıradaki ülke: Finlandiya. Gerek kültürü ve sosyal yaşamı gereği, gerek neredeyse yarısının ormanlarla, bir kısmının ise göllerle kaplı olması, yani muhteşem bir coğrafyaya sahip olması gereği, bazı yerlerinde güneşin 2 ay boyunca hiç batmadığı Finlandiya; mutluluğuna şaşılmayacak bir başka ülke. Yazın ve kışın ayrı ayrı göz kamaştırıcı olan Finlandiya, kuzey ışıklarını görebildiğiniz bir başka lokasyon olarak ön plana çıkıyor. Devasa kütüphaneleri, tertemiz sokakları, geyikleri, çilekleri, mantarları, halkın yaz aylarını geçirdiği ahşap evleri ve daha nice güzellikle Finlandiya, adeta içinde yaşayan insanlar mutlu olsun diye var olmuş diyebiliriz.