Tanıtım

Elazığ gezilecek yerler , ’dan bir hafta sonu için Elazığ’a kaçamak yapmak isteyenlere buraya geldiklerinde neleri görebileceklerini anlatmaya çalışacağım. Sabiha Gökçen havalimanından direk uçuşlar mevcut , Elazığ havalimana gelince bizleri bu geziyi düzenleyen Fırat Kalkınma ajansından yetkililer karşıladı sizde önceden belirlediğiniz bir firmadan araba kiralayabilirsiniz. Erken bir uçuş olduğu için yapmamıştık onun için bizleri Elazığ’da Hazar gölü kenarında bulunan Baraka Cafe Plaj da harika bir manzara eşliğinde güzel bir kahvaltı yapmaya gittik. Kahvaltı sonrasında @hazargolutekneturu ile batık kenti görmeye gittik 👍👍👍 suların bulanık olmasından dolayı göremedik 😔😔😔 göl üzerinde bulunan Tavşan adası, diğer adıyla Martı adasını gördükten sonra Elazığ merkeze doğru yola çıktık 👏👏👏👏 Elazığ merkezde kapalı çarşıda biraz dolaştıktan sonra öğle yemeği için Çırçır Şelalesi Keban Alabalığa gittik muhteşem manzara eşliğinde yediğimiz balıklar harikaydı.

elazığ gezilecek yerlerLezzetli ten sonra sadece özel izinle girilebilen, Ülkemizin en önemli mega yapılarından biri olan Keban Barajına çıkmamız benim için muhteşem bir anı oldu doğrusu emeği geçenlere Teşekkürler 👏👏👏 Elazığ’ın Keban İlçesinde yer alıyor. Beton ağırlıklı ve kaya dolgu tipi olan barajin gövde hacmi 31 000 hm, Keban Baraj gölü 125 km uzunluğunda 675 m2 alanında 30,1 milyar m3 hacminde ve 635 m3/sn günlük ortalama debisiyle Türkiye`nin ikinci büyük suni gölü durumundadır.

———————————————————————————
Bu güzel deneyim sonrasında Harput kalesi, Ulu Cami, Kurşunlu camisi ve akşam yemeğinden sonra Elazığı panoramik izleyebileceğiniz Balakgazi tepesine çıktıktan sonra Tunceliye doğru yola çıkıyoruz.