Tanıtım

Antalya’nın en nadide tatil beldelerinden birisi olan Side, masmavi denizi, antik yapıları, yemyeşil doğası ve konforlu otelleri ile eşsiz bir tatil beldesi olarak yaz aylarının vazgeçilmezi olmayı sürdürmektedir. Her yılı yerli ve yabancı birçok tatil severin ziyaret ettiği Belek’te unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Belek’te sevdikleriniz ya da ailenizle birlikte rüya gibi bir tatil yaşayabilmeniz için Side’de mutlaka görmeniz gereken 3 yeri sizi anlatmak istedik. Tatilinize farklı deneyimler katacak Side’nin gezilecek yerler listesi ile Side’de tatilini eksiksiz bir şekilde yaşayabilirsiniz. Bir tatil de aradığınız herşeyi bulabileceğiniz Side otelleri aracılığı ile tatilinizi yaşarken, otel dışına çıkıp Side’nin güzelliklerini de keşfetmeyi düşünürseniz eğer bu üç yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz…

Side Antik Kenti

Side denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Side Antik Kenti, gezi listenizin en başında olması gereken güzellikte bir bölgedir. Kuruluş tarihi M.Ö. 7. yüzyıla dayandığı düşünülen Side Antik Kenti, Antik çağlarda Pamfilya’nın en önemli liman şehirlerinden biri olma özelliğine sahipti. Roma İmparatorluğu, Lidayalılar, Persler, Yunanlılar ve Bizans İmparatorluğu gibi birçok uygarlık burada hüküm sürmüştür. Side’nin kıyı kesimlerinde yer alan Side Antik Kenti, çok güzel bir konuma kurulmuştur. Roma mimarisinin etkileyici örneklerine tanıklık edebileceğiniz Side Antik Kenti, Side’de mutlaka görmeniz gereken 3 yerden ilki olarak listenizde yer almalı.

Apollon Tapınağı

Işık, güzellik ve tanrısı olarak mitoloji de kendisine yer bulan Apollon adına inşaa edilen Apollon Tapınağı, dönemin en etkileyici mimarisine sahip eserlerinden birisidir. Özellikle gün batımında benzersiz bir manzaraya sahip olan Apollon Tapınağı, yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden birisidir. Apollon Tapınağı, Side’de görülecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken bir gezi rotasıdır.

Side Müzesi

Tarihe ilgi duyan herkesin kesinlikle gidip görmesi gereken müzelerden biri olan Side Müzesi, 1960 yılında hizmete girerek, o günden beri Side’yi ziyarete gelenlerin büyük ilgisini görmüştür. Roman İmparatorluğu döneminden kalma birçok eserin lendiği Side Müzesi, Side’de kesinlikle gidip gezmeniz gereken yerlerden birisidir. İçerisinde Roma heykelleri, lahitler, yazıtlar, kabartmalar, sütün başlıkları, kaideler ve sunakların bulunduğu Side Müzesi, tarihin izlerini sizlere en iyi şekilde yansıtacaktır.

Side tatiliniz süresince sizlere mutlaka görmeniz gereken 3 yeri bu şekilde sıralayarak tatilinize renk katmayı istedik. Side’nin bu eşsiz güzelliklerini gezip görebileceğiniz bir tatili uygun fiyatlara yaşamak isterseniz Touristica’nın fırsat ve kampanyalarını takip etmenizde fayda var. Touristica e – bülten’e kayıt olarak birbirinden avantajlı fiyat tekliflerinden haberdar olabilirsiniz. Touristica’nın sizlere sunmuş olduğu indirimler ile Side otel fiyatları çok ekonomik oranlara ulaşabilmektedir. Side’de balayı konseptine sahip Side balayı otelleri aracılığıyla da rüya gibi bir balayı tatilini Touristica ayrıcalığı ile yaşayabilirsiniz.