Tanıtım

Juma Art Karaköy , Karaköy gezinizde turu yapmak isterseniz burası tam size göre bir yer tek bir binada birçok galeri bir arada toplanmış. Kılıç Ali Paşa Caminin arka tarafında bulunan otoparkın orada, sokağın başında bulunuyor. juma art karaköyJuma Art Karaköy’de aynı çatı altında buluşmuşlar. Sergileri Salı – Cumartesi günleri 10:30 – 19:30 saatleri arasında gezebilir Pazar ve Pazartesi günleri ise kapalı.

  • Giriş : O N E A R C GALLERY
  • -1 kAT: MİXER GALLERY
  • 1 KAT:ArtSümer GALLERY
  • 2 Kat: X-ist GALEERY
  • 3 Kat : Pi Artworks

 

juma art karaköyO N E A R C girişte sizi karşılayan galerisi Sergi, farklı teknik, söylem ve döneme ait dört sanatçının ortak paydada üretimlerini ele alıyor. Sergi, farklı teknik, söylem ve döneme ait dört sanatçının ortak paydada üretimlerini ele alıyor. Hepsi farklı coğrafyada ve farklı zamanlarda doğan sanatçıların son dönem çalışmalarını bir araya getiren sergi, izleyiciye, dönem ve coğrafya farklılığının üretime olan etkisini inceleme olanağı vermekle beraber aynı zamanda izleyiciyi zaman ve mekan kavramlarını sorgulamaya davet ediyor. Sanatçılar: Rengin Altınalmaz, Karen Kuo, Can Özal, Ahmet Sarı, Mehmet Ali Yıldız.

Mixer 06 Aralık- 10 Ocak tarihleri arasında ana sergi mekanında Balkan Karışman, CANAN, Deniz Ezgi Sürek, Eda Emirdağ, Gökçe İrten, Gözde Ulusoy, Haydar Akdağ, Isabelle Heske, Özge Enginöz, Sibel Kocakaya ve Tutku Bulutbeyaz’ın kolaj çalışmaları ile yer aldığı ‘’Blended’’ isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor.

Fransızca “yapıştırma“ kelimesinden türemiş kolaj tekniği, kübizm ile sanat dünyasına girmiş ve devamında gelen Dadaist akımla birlikte gelişme göstermiştir. Sanatçıyı oldukça özgür bırakarak, deneyim ve yaratım sürecindeki sınırları kaldıran teknik günümüze kadar popülerliğini korumuş ve gelişmiştir. İlk yıllarında basit anlamda kağıt ve fotoğraf gibi malzemeleri kesip, yapıştırma temelleri üzerine dayanan geleneksel kolajın tanımı ortadan kalkmış ve çağdaş sanat içerisinde yeni bir soruyu doğurmuştur; “artık kolaj nedir?”, “her mix medya kolaj mıdır?” ya da tam tersi “her kolaj bir mix medya eser midir?”. Blended sergisi, izleyiciyi birbirinden farklı malzemelerle üretim yapan sanatçıların ‘’kolaj’’ çalışmaları ile bu soruya verdikleri cevapları izlemeye davet ediyor. Sergide kolaj olarak nitelendirdiğimiz eserler kağıt, seramik, video, kumaş gibi farklı formlarda ve düşünce biçimlerinde karşımıza çıkıyor.

ArtSümer Gözde İlkin’in “Tek Başına ve Hep Birlikte” adlı kişisel sergisi artSümer’de devam ediyor. Sergi, Salı’dan Cumartesi’ye 11:00-18:30 saatleri arasında görülebilir. • “Tek Başına ve Hep Birlikte” serisindeki işlerinde İlkin, temsil ve tarif eden yüzeylerin sınırlarını araştırıyor. Sergideki işlerin çıkış noktası olan ağaçlar, bu seride hem iz bırakabilen bir malzeme, hem de metafor olarak kullanılıyor. Sanatçı, ağaçların zemine, köklerin ise üst üste yerleşmesi olgusundan yola çıkarak her ağacın hem birbirine, hem de çevrelerindeki canlılara ev, coğrafya, sığınak olması gibi yaşamsal süreçlerine referans veriyor.

juma art karaköyx-ist bünyesine bu sezon katılan Gülin Hayat Topdemir’in galerideki ilk kişisel sergisi “Doors to Ustopia”, 12 Aralık 2019 – 18 Ocak 2020 tarihleri arasında izleyiciyle buluşuyor. Titiz boya kullanımı ve detaycı üslubuyla kendine has bir plastik dil oluşturan Gülin Hayat Topdemir’in x-ist bünyesindeki ilk kişisel sergisi “Doors to Ustopia”, distopyaların içindeki ütopyalara odaklanıyor. Gerçekçi bir üslupla, Rönesans’a uzanan bölgesel ışıklandırma tekniği Chiaroscuro’yu kullanarak kadın ve kadının dünyasına dair gerçeküstü hikâyeleri etkileyici bir biçimde aktaran Gülin Hayat Topdemir, bu sergide kullandığı mekân ve sembollerle kadını bir distopya kurgusunun içine yerleştiriyor.

juma art karaköyPi Artworks İstanbul en üst katta bulunan galeride 14 Ocak 2020 tarihine kadar Turan Aksoyun Simetrik Olmayan sergisini gezebilirsiniz. Sanatçının son yıllarda zamana karşı geliştirdiği ”yavaşlık,durup bakma,bekleme” hislerinden yola çıkılmış. Sergi ,sanatçıının söz konusu hassasiyetlerinin ” yalıtılmış,ıssızlaştırılmış ve sessizleştirilmiş dünya” imgelerine dönüşerek görünürlük kazandığı çalışmalarını izleyiciyle buluşturuyor.

 

Juma Art Karaköy adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Mumhane Cd. No:50, 34425 Beyoğlu/İstanbul