Tanıtım

15 Aralık Cuma günü vizyonunun öne çıkanları

  • Paul King yönetmenliğinde vizyona girecek Wonka, macera ve komediyi buluşturuyor. Roald Dahl imzalı tüm zamanların en çok satan kitaplarından biri olan Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın ikonik karakterini merkezine alan , mucit ve çikolata üreticisi Willy Wonka’nın gençliğine odaklanıyor. Willy Wonka’nın en büyük hayali kendi çikolata dükkanını kurmaktır. Bunun için dünyanın dört bir yanını dolaşarak tekniğini geliştirir. Ancak güçlü çikolata karteli, eksantrik Wonka’nın önüne pek çok engel çıkarır. Kartelin izni olmadan hiçbir şey yapamayan Wonka, Küçük Noodle ve tuhaf Umpa Lumpaların desteği ile çikolatalarının insanlara ulaşması için her yolu dener.
  • Başrollerini Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci’nin üstlendiği Nefes: Yer Eksi İki, 1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçen Nefes Yer Eksi İki, farklı dönemlerde yaşanmış birçok gerçek hikayeyi bir araya getiriyor ve üç farklı karakterin kesişen öykülerini anlatıyor. Tayfun Yüzbaşı, iki bin metre yükseklikte bir karakolun komutanıdır. Tatlı sert emir komuta yönetimi, pratik zekası ve adil tavırları ile altları ve üstleri tarafından sevilen Tayfun Yüzbaşı’nın tek amacı zorlu coğrafyayı herkes için güvenli bir hale getirmektir.
    • Serkan Özarslan yönetmenliğinde vizyona girecek Güneşi Beklerken: Simitçi, gerçek bir hikayeden uyarlandı. Film, hayatını simitçilik yaparak kazanan Zeynel’in 12 Eylül darbesinin yaşandığı gece haksız yere tutuklanıp hapse atılması ve akabinde yaşanan olaylar anlatılıyor. 12 Eylül sonrası karanlık zamanlarda bir gece güvenlik güçleri 9 zanlıyı toplar. Ancak zanlılardan biri karakola götürülürken kaçınca işler karışır. Duruma çözüm bulmaya çalışırlarken aralarından birinden bir öneri gelir; sokakta gördükleri simitçiyi kaçan firarinin yerine götüreceklerdir. Simitçinin en fazla bir gece nezarette tutulup sonrasında masum olduğu anlaşılıp salınacağını düşünerek planı uygulamaya karar verirler. Ancak yaşanan bir dizi yanlış anlaşılmalar neticesinde simitçi kendisini idama doğru yürürken bulur.
    • Senaristliğini ve yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un üstlendiği Hayat, kendisine dikte edilen hayatı reddederek evinden kaçan genç kız, onu aramaya koyulan annesi ve nişanlısının hikâyesini anlatıyor. Genç bir kadın olan Hicran, babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalınca çareyi kaçmakta bulunur. Hicran’ın zaten onunla evlenmeyi istemediğini düşünen Rıza, başlarda bu durumu önemsemez. Ancak zaman geçtikçe Hicran tarafından istenmemek zoruna gitmeye başlar ve onunla yüzleşmeye karar verir. Rıza, sadece bir kere gördüğü nişanlısını bulmak için ’a gider.
    • Haftanın animasyon filmlerinden biri olan Kral Fil (The Elephant King), kral olma yolunda türlü zorluklarla mücadele eden bir filin hikayesini konu ediyor. Eritre adalarından birinde filler, kralın oğlu Şadfil’in doğumunu kutlarken, vahşi avcıların başı olan Asfal, hayvanları Yemen kralına satmaya çalışır. Shadfil’in dış görüntüsü kabilesini hayal kırıklığına uğratır ve birçok soruna neden olur ama adaya yapılan saldırılardaki gücü onu herkesin kalbine daha da yakınlaştıracaktır. Pervasız Fare ile olan yol arkadaşlığı onu güçlendirirken Şadfil’in Fil Kral olma yolculuğu başlar.
    • Haftanın bir diğer animasyon filmi ise Kediler Müzede (Cats In The Museum)… Her şey dünyanın en önemli başyapıtlarından biri olan Mona Lisa tablosunun müzeye getirilmesiyle başlar. Böyle bir eserini çiğneyip, kemirmek müzede yaşayan tüm fare ve kemirgenlerin en büyük hayalidir. Ama asıl tehlike Mona Lisa’yı çalmak için gelen hırsızlardır. Kedi Vincent cesaretini toplayıp Leonardo Da Vinci’nin şaheseri olan Mona Lisa tablosunun çalınmasını engellemeli ve müzenin namını koruyabilmelidir.
    • Kimetsu Orchestra Concert – Mugen Train, beyaz perdede muhteşem bir izlemek isteyenler buluşturuyor.Tokyo Filarmoni Orkestrası’nın sahne alacağı Demon Slayer konseri, daha önce düzenlenen benzer bir etkinliğin ardından serinin ikinci konseri olacak. Hayranlar Demon Slayer’dan müziklerin keyfini çıkarırken; Mugen Train filminden müziklerin yanı sıra animasyon klipleri de izleyebilecek.